18/10/11

Agullola de Rupit - Via Normal



L'Agullola de Rupit és un dels penyals més característics del Collsacabra. Vam pujar per la Via Normal, un itinerari dels anys 30, de molt poca dificultat, la roca -gresos i calcària nummulítica- un alicient a considerar, i el millor, la vista que es pot gaudir des del cim. Des d'aquest punt es pot tenir una visió dels pantans de Sau i Susqueda, de les Guilleries, el Far, el Salt del Sallent, el Puigsacalm....


L'Agulla Xica del Grau, que també compta amb vies d'escalada de més dificultat que l'Agullola, que ens queden pendents per una altra jornada!

Recomano aquest lloc als amants dels paisatges oberts, contundents, indòmits i sense cobertura. Aquí us deixo algunes fotos de les vistes des del cim i alguns líquens que es desenvolupen sobre els gresos i la calcària nummulítica. 










4 comentaris:

Mingo ha dit...

Els nummulits són d'un tamany considerable. Coincideixo amb tu, el lloc és preciós.
M'agradat llegir-te i veure't al cim. Estas molt maca

Jordi Lalueza-Fox ha dit...

A quina cobertura et refereixes? Perquè sembla que cobertura... liquènica sí que en té aquesta roca! D'altra banda, aquest senyor del gaiato i del sarró juraria que l´he vist en algun altre lloc ja fa uns quants anys..., el sarró imagino que el deu dur per a recol·lectar líquens o potser te de roca per a fer-se una infusió en tornar a la cabana...

mchesa ha dit...

Hola, gràcies pels vostres comentaris.
Mingo, potser és un dels llocs més bonics que he conegut!

Jordi, cobertura, em referia a comunicacions i sobretot pensant en les Guilleries, ojalà hi haguéssin més llocs com aquests. No és un sarró, és una corda el que porta aquest bon home.

Salutacions!!!

Jordi Lalueza-Fox ha dit...

No, si la corda ja l'havia identificada i ja m'imaginava que era per a despenjar-se pels penyals per anar a recol·lectar els líquens i el te de roca; jo em referia al complement que duu al darrera. És que si no és un sarró..., no entenc on aniria dipositant el te de roca que recullís!